Saffranskyckling

Här kommer ett gammalt recept som jag inte ens vet vart jag fått ifrån. Innan jag flyttade hemifrån så satt jag och letade i olika tidningar hemma hos mamma och pappa. Ifall jag hittade något som verkade gott, så klippte jag ut det och klistrade in i en pärm.
Det här receptet hade jag testat en gång och skrivit på det utklippta receptet att det var gott! Daterat 990311 ;)

Ingredienser för fyra personer:
4 kycklingfileer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl creme fraiche
½ paket saffran
1 tsk dragon
1 dl riven ost, gärna Västerbottensost

Sätt ugnen på 200grader.
Dela sönder till mindre bitar och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

IMG_0009[1]

Blanda creme fraiche, saffran, dragon och riven ost och bred smeten över kycklingen.IMG_0010[1]

In i ugnen ca 20 min.
Servera med ris och grönsaker. Valfria tillbehör: jordnötter och bearnaisesås.
Gott både vardag, helg och i matlådan. Mums!

 

Kommentera