Pulled fransyska

Pulled pork fick sitt genomslag i mitt liv för ett par år sedan. Så enkelt och så gott, så jag har gjort det en massa gånger. Jag provade väldigt snart att göra Pulled på både nötkött, älgkött och kyckling – alla lika goda. Den här gången blev det Pulled fransyska, då jag hade en bit i frysen. Det är dessutom så enkelt att variera, så egentligen skulle jag kunna göra en Pulled oftare, och på så sätt alltid ha något i kylen att enkelt ta fram. Funkar till potatismos, på hamburgerbröd, till pasta eller på ett buffébord – bara att välja. Bekvämt också att det blir så mycket mat då man ändå lagar. Lika gott att frysa in en del, och ta fram till en annan middag. När jag gör Pulled fransyska så har jag i det här:

En bit kött, brukar vara strax under 1 kg
Ca 2 dl BBQ-sås, jag har alltid Sweet baby ray’s hemma då det passar till så mycket
1 gul lök i klyftor
1 stor vitlöksklyfta i mindre bitar
1 dl vatten (behövs inte om det är fläskkött)
2 msk köttfond
Svartpeppar

Lägg köttbiten i en gryta och häll på BBQ-sås, vatten, lök, vitlök, fond och svartpeppar. In i ugnen i totalt ca 5h, men då kan man ju istället göra annat.

Pulled fransyska

 

Vi hade fredagskväll, så vi satt hela familjen i soffan efter middagen och kollade på ett avsnitt av favoritserien: Familjer på resa. Tjejerna är helt sålda på den serien, och kan när som helst avbryta vad som helst ifall vi lockar med ett avsnitt. De sitter knäpptysta och bara kollar in hur svenska barn kan leva i andra länder. Så rolig serie och så häftigt att se mina barn bli så fångade!


(På denna burgare kör jag Garants Brioche-bröd, prästost, bea, sallad, tomater, BBQ-sås och pulled fransyska. Så otroligt gott att snabbt rodda ihop efter en träning!)

One thought on “Pulled fransyska

Kommentera