Kasslerpasta

Snabb vardagsmat, hur många vill ha tips på en sådan? Det ständiga vardagsproblemet för att hinna med ett späckat schema. Vi kom hem från Ramundberget vid 19-tiden i söndags, och behövde någon vettig middag rätt snabbt. Jag tänkte färsk pasta men ville ha något gott till + att det gärna fick räcka till måndagens matlådor. Vi svängde in på Coop och shoppade lite snabbt. Det blev så här:

1 förpackning färsk pasta
1 bit kassler, vi tog ca 3 cm
1 burk kantarellost, creme bonjour
½-1 dl grädde
extra kantareller (vi hade torkade trattkantareller hemma)
10 cm zucchini
8-10 cocktailtomater
fryst spenat
salt & peppar
cayennepeppar
parmesan

Skär kasslern i mindre bitar och lägg i stekpannan. Låt steka en kort stund innan man häller i lite grädde och kantarellosten. Jag smulade även ner lite torkade trattkantareller som vi lyxigt nog har i skafferiet. Låt småputtra en liten stund.

Fil 000 (7)

Sätt på en stor kastrull vatten och låt koka upp. Häll ner pastan och koka tills den är klar.
Under tiden så skär man zucchinin i mindre stavar och tomaterna i kvartar. Salt och peppar och smaka av.

Fil 000 (6)

När pastan är klar, så häll tillbaka den i kastrullen och häll kasslerblandningen över. Blanda runt och häll sedan upp den på ett snyggare uppläggningsfat. Pudra över riven parmesan.

Fil 000 (4)

Gott gott på söndagskvällen och lika gott dagen efter i matlådan – perfekt! :)

Kommentera