Evas lax

Här kommer ett recept som jag första gången smakade hos en av mina bästa vänner och därför har uppkallat receptet efter henne. Jag var lite skeptisk när hon berättade att det var så mycket lök i maträtten, för lök i mängder är ingen favorit hos mig. Jag brukar tom pilla bort ifall jag får rå lök på hamburgare mm. men jag blev glatt överraskad vid första tuggan. Tack Eva! :)

Det finns inga exakta mått i originalreceptet, men så här gjorde jag igår:

1 bit färsk lax (funkar lika bra med färdiga filéer)

1 dl creme fraiche
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
Saften från en halv citron
Salt och citronpeppar
Persilja
En nypa socker

Sätt ugnen på 200 grader.

Fil 000 (1)

Lägg laxen i en ugnsform. Hacka de olika löksorterna och blanda tillsammans med creme fraiche, citronsaft, persilja och kryddor. Bred röran över laxen och sätt in formen i ugnen. Ca 20 min så brukar den vara klar.

Fil 000 (2)

Fil 000 (3)

Servera med potatis eller ris och ev en romsås. Riktigt riktigt gott!

Fil 000 (4)

2 thoughts on “Evas lax

Kommentera