Ugnspannkaka med keso

Ugnspannkaka med keso. Bra för att fylla ut pannkakan med lite mera, tömma kylen eller helt enkelt bara för att det är gott. Prova, det fick strålande betyg från hela familjen igår:

3 ägg (vi använde 2 ankägg, som jag köpt av min kompis. Läs gärna Lokalproducerat)
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
½ dl vetekli
250 g Keso

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen först, blanda sedan ner vetemjölet och någon dl mjölk (det är lättare att vispa och få en jämn smet ifall man inte häller i all mjölk på en gång). Fyll på med all mjölk och blanda också ner salt och vetekli. Vetekli hade alltid min mamma i pannkakor, så enligt mig är det så pannkakor ska vara/smaka. Till sist vänder du ner keson.

Häll ut smeten i en långpanna med lite smör i botten, sen in i ugnen i ca 20 min. Kolla när den är klar. Klipp eller skär upp den i bitar, så är middagen klar! :)

Serveras med valfri sylt, gärna min hemmagjorda jordgubbssylt.

Mina bilder i det här inlägget var gamla och väldigt fula, så jag ersatte dem med nya, då jag gjorde samma ugnspannkaka fast med bacon i. Den serverade jag dessutom med jordgubbssylt, medan det r lingonsylt på bilden ovan. Det gör att bilderna är lite vilseledande och jag ber så mycket om ursäkt.

Min tanke är bara att det är roligare att läsa ett inlägg med bilder i, än ett utan.

2 thoughts on “Ugnspannkaka med keso

Kommentera