Ugnspannkaka med keso

Ugnspannkaka med keso. Bra för att fylla ut pannkakan med lite mera, tömma kylen eller helt enkelt bara för att det är gott. Prova, det fick strålande betyg från hela familjen igår:

3 ägg (vi använde 2 ankägg, som jag köpt av min kompis. Läs gärna Lokalproducerat)
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
½ dl vetekli
250 g Keso

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen först, blanda sedan ner vetemjölet och någon dl mjölk (det är lättare att vispa och få en jämn smet ifall man inte häller i all mjölk på en gång). Fyll på med all mjölk och blanda också ner salt och vetekli. Vetekli hade alltid min mamma i pannkakor, så enligt mig är det så pannkakor ska vara/smaka. Till sist vänder du ner keson.

Fil 000 (6)

Häll ut smeten i en långpanna med lite smör i botten, sen in i ugnen i ca 20 min. Kolla när den är klar. Klipp eller skär upp den i bitar, så är middagen klar! :)

Fil 000 (7)

Serveras med valfri sylt, gärna min hemmagjorda jordgubbssylt.

2 thoughts on “Ugnspannkaka med keso

Kommentera