Majsknäcke

Klev upp och började baka på lördagmorgonen. Hade läst om Fikastunders majsknäcke och var sugen att prova. Fröknäcke är ju så gott, men ändå roligt att prova något annat? Jag gjorde så här:

3 dl polenta
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
1 msk salt
½ dl olivolja
2 dl hett vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke, och blanda runt.

Fil 000 (29)

Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå medans du plattar ut degen med en slev/handen eller som jag, med en barnkavel. Ta bort det övre bakplåtspapperet och sätt in plåten i ugnen i ca 35 min.

Fil 000 (32)

Ta ut plåten och skär till snygga bitar medans brödet är varmt. Låt svalna på plåten. Jag provade först med bara Philadelphiaost på knäcket och det var gott om än lite osalt. Valde att skiva en avokado + lite citronpeppar på toppen och det blev supergott! Kul också med det gula knäcket, det sticker ut i sin fina färg! Passade på att läsa min nya bok med Tina Nordström till frukosten. Tina som faktiskt fick mig intresserad av att laga mat, mera om det i ett eget inlägg längre fram :)

Fil 000 (30)

Fil 000 (31)

Kommentera