Amsterdam

Drinkar är något jag upptäckt på allvar under 2016, och eftersom jag nog får räknas som en foodie så är jag alltid sugen att prova nytt. Bara för att prova nytt och hitta guldkorn som jag förmodligen lagar igen men många gånger lagar jag bara mat/bak/drink en gång… Och ja, vi har en del matvaror som jag köpt speciellt för att prova en maträtt som jag sedan inte lagar igen. Samma med drinkar, vi har en del öppnade flaskor hemma, som jag borde använda upp. MEN jag är också snål ekonomisk, så jag prioriterar högt att inte slänga något.

Läste om drinken Amsterdam och blev såklart sugen att prova. Så här gjorde jag:

3 cl Gin (använder bara Bombay Sapphire)
3 cl Bananlikör (Bols Crème de Banana)
3 cl pressad citron
1 cl sockerlag

Blanda i en shaker tillsammans med is, och skaka den kall. Häll upp på ett snyggt glas. Fredagsfeeling!

Amsterdam

Amsterdam2

Kommentera