Pasta Puttanesca

En god vegetarisk pasta har vi väl inte för många av? Här kommer en till, som kanske inte låter så märkvärdig, men den är riktigt god! Jag pratar om Pasta Puttanesca som seglat upp som en favorit. Varje gång jag gör den, så blir jag lite förvånad vid första tuggan. Var det så här gott? Gör så här:

Spagetti eller valfri långpasta
1 Burk hela cocktailtomater
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcreme, finns färdig på tub så man alltid kan ha det hemma.
ca 10 Oliver
1-2 msk Kapris
Parmesan
Svartpeppar
Persilja – valfritt

Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll av det blöta från tomatburken, innan du häller ner tomaterna i stekpannan. Tryck sönder tomaterna lite i stekpannan, så innehållet blandas med löken. Tryck ut sardellcreme och lägg ner både oliver och kapris och låt puttra medans pastan blir klar.

Pasta Puttanesca

Lägg upp pastan i en snygg skål och häll tomatblandningen över. Toppa med parmesan, svartpeppar och om du har lite persilja. Voila – smaklig måltid!

Pasta Puttanesca1

Pasta Puttanesca2

(Bild 2 och 3 är tagna av Daniel)

Kommentera