Köttfärssåspaj

Hur många är vi inte som fått köttfärssås kvar när vi ätit middag? Ska man äta samma spagetti och köttfärssås dagen efter? Nja, känns lite trist va? Jag tycker det åtminstone, och försöker att göra någon annan maträtt av mina rester. Den här gången gjorde jag en köttfärssås-paj och den blev väldigt god! Jag gjorde såhär:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
några blad rosmarin, finhackade

Ta gärna fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukare. Det är mycket lättare att arbeta med då. Blanda i mjölet och den finhackade rosmarinen och blanda till en deg. Tryck ut i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajdegen i 10 min.

Överbliven köttfärssås
Bonjour kantarellost, jag tog en halv burk
2 ägg
1 dl grädde
Riven ost

När det förgräddade pajskalet kommer ut, så sprid ut köttfärssåsen i skalet och lägg ut några ”kluttar” med kantarellost. Vispa äggen och blanda med grädde och häll ner det över köttfärssåsen. Sprid ut riven ost högst upp.

Köttfärssåspaj Köttfärssåspaj1 Köttfärssåspaj2

Grädda i ca 20 min tills osten fått en yta och äggstanningen har stannat. Servera en sallad intill, gärna med oliver i.

Kommentera