Nutellasemifreddo

Galet god efterrätt som jag hittat inne hos Matplatsen! Den är dessutom är enkel att göra klar och förvara någon/några dagar i frysen. Perfekt med mat man kan förbereda!

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl grädde
½-1 burk Nutella

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna tillsammans med en msk socker och gulorna i en annan skål med en msk socker. Vispa även grädden i en egen skål.

Lägg en av marängbottnarna i en springform och krossa den andra lite lätt. Blanda ihop vitorna, gulorna, grädden och marängkrosset. Ringla också i Nutella så det blir ränder i glassen.

Nutellasemifreddo1

Fyll upp springformen och ställ in i frysen. Minst fyra timmar men gärna över natten. Ta fram en stund innan servering. Glasstårtan serveras gärna med färska jordgubbar.

Nutellasemifreddo

 

Kommentera