Cabaneos egg style

Sugen på något snabbt att fixa till drinken på fredagkväll? Tilltugg medans ni fixar något mera långkokat? Jag har läst om det hos Matplatsen och gjort det någon gång förut (dvs innan jag började blogga) men så igår så dök minnet upp då jag var sugen på något. Jag gör inte riktigt som Matplatsen, utan en liten egen twist. Jag har inte heller ätit det i Spanien, men det måste jag nog skriva upp till nästa gång. Måste-smaka-listan. Jag hade ett paket paprikastavar (köpta på Lidl) i skafferiet så jag rörde ihop en aioli och tog av en burk ajvar relish jag hade i kylskåpet. Så här:

Häll upp stavarna i en tallrik
Klicka på Ajvar Relish
Klicka på Aioli*
Stek ett ägg så att gulan fortfarande är lös och lägg den ovanpå

Rör ihop stavarna så det blir jämn-geggigt och ät med gafflar. Det ser verkligen inte gott ut, men det är det!

Cabaneos Egg Style Cabaneos Egg Style1

* Aioli – här kommer min variant:

1 dl creme fraiche
1-2 msk majonäs
1 hackad vitlök
Salt och peppar

Blanda ihop och smaka för att avgöra hur mycket majonässmak du vill ha i din aioli.

2 thoughts on “Cabaneos egg style

Kommentera