Kyckling i julmustsås

En väldigt god rätt så här när det närmar sig jul. Jag har gjort den massor av gånger och funkar lika bra när det närmar sig påsk. Jag har hittat receptet hos Pernilla Wahlgren en gång i tiden och har sparat det i min handskrivna bok. Pernilla serverar sin rätt med rotfrukter, men jag brukar göra det enklare och servera med ris. Här kommer receptet för fyra personer:

4 kycklingfiléer
4cm ingefära
1 kruka rosmarin
Olivolja
Salt & peppar

Såsen:
4dl créme fraiche
4 dl julmust
2 msk kycklingfond
2 tsk riven ingefära
2 tsk hackad rosmarin
2 msk soja

Sätt ugnen på 200 grader och börja med kycklingen. Skär i kycklingen så det blir en ficka och lägg dit skivad ingefära och hackad rosmarin. Krydda också med salt och peppar. Vik över fickan och lägg kycklingarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Sätt också igång en riskastrull.

kycklingjulmustsas

I en annan kastrull blandar man ihop creme fraiche, julmust, fond, riven ingefära, hackad rosmarin och soja. Låt börja puttra och att creme fraichen löses upp och blandar sig. I slutet kan man göra en toppredning genom att blanda ut lite mjöl med någon vätska och blanda i. Servera tillsammans med en god sallad.

kycklingjulmustsas1

kycklingjulmustsas2

Kommentera