Istället för semlor

Istället för semlor, så kan man baka en semmelkladdkaka. Semmelkladdkaka är en sådant gott och enkelt bakverk, betydligt enklare att baka istället för vanliga semlor, och tillfredsställer mitt semmelbehov till fullo. Mums! Det här var också mitt allra första inlägg som bloggare, som också snart firar 1-års jubileum. Jösses, att jag skulle skriva inlägg i ett års tid och fortfarande har jag så många i lager som jag känner att jag måste tipsa er om. Jag lär nog hålla på ett tag till… Men bloggens jubileum får jag lov att återkomma till, det var den 7:e februari ifjol, så det är några dagar kvar innan det är dags. Nu ska jag återigen tipsa er om semmelkladdkaka, som är otroligt gott! Så här:

150 g smält smör
2½ dl mjöl
2½ dl socker
½ msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
½ tsk salt
½ msk nystött kardemumma
3 ägg

Börja med att sätta igång ugnen och att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna ordentligt. Tillsätt smör, ägg och den rivna mandelmassan och rör ihop till en smet. Häll över i en form med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). In i ugnen 180 C ca 20-22 minuter. Låt kallna. Serveras kylskåpskall med vispad grädde.

Jag tog med den på jobbet i fredags och den blev godkänd av alla. Det är något med fredagens eftermiddagsfika och jag tycker att man kan unna sig något gott då.

Kommentera