Jordnötsglass i glas

Hittade ett recept hos @Mattrendersverige på Instagram som lät väldigt gott! Jordnötsglass i glas. Rätt presenterad, så är det här också en väldigt snygg efterrätt till vilken helg som helst. Karamelliserad mjölk kan man använda till många saker, och tidigare hade jag ett recept på Citronglass, som innehåller den andra halvan karamelliserad mjölk. Perfekt alltså att göra två sorters smaksättning, då har man efterrätt två olika helger. Så här gjorde jag, för mina fyra glas:

½ burk karamelliserad mjölk
50 g hackad choklad
½ msk honung
0,75 dl jordnötssmör
2,5 dl grädde

Börja med vispa grädden i en bunke. Blanda den karamelliserad mjölken, honung och hackad choklad och blanda sedan ner den vispade grädden. I en annan bunke så lägger du jordnötssmöret. Ta lite av gräddblandningen och rör ut jordnötssmöret med innan du blandar ihop allt. Det behöver inte bli så bra blandat, då det kan vara gott med stråk av jordnötssmör i glassen. Häll upp i snygga glas och ställ in i frysen. Minst fyra timmar, men gärna över natten.

Jordnötsglass i glas

Då jag valde för höga glas för mina hyllor i frysen, så fick jag frysa min glass ute på balkongen… Funkar fint när det är så kallt som -14.

 

Kommentera