Kycklingbiffar med rosmarin och senap

Sist när jag var och handlade så hittade jag kycklingfärs till bra pris. Jag visste inte där och då vad jag skulle göra med färsen, men alltid hittar jag på något. En omgång hemma vid datorn och sen mixade jag lite olika recept och enades om den här varianten med kycklingbiffar. Det blev lördagsmiddagen för oss, då jag också gjorde hemmagjorda klyftpotatis, en god sallad och sen premiär på choronsås. En variant av bearnaisesås, där man tillsätter tomatpure. Så här gjorde jag biffarna, som man också kan använda till vardagsmiddagar tillsammans med ris eller pasta. Också perfekt för matlådan.

1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 kvist färsk rosmarin
1 ägg
500 g kycklingfärs
1 msk senap, jag valde Johnnys söta senap
Salt och peppar

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med ägget, persiljan och färsen. Krydda med senap, salt och peppar. Forma färsen till små kycklingbiffar. Bryn biffarna i smör i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan med dina kycklingbiffar mitt i ugnen ca 8 minuter så de får gå klart.

Kycklingbiffar

Servera med potatis, sallad och en god sås. Jag hade varit lite feg med kryddningen, så nästa gång tror jag att jag blandar ner en tsk sambal oelek eller likn, för att få lite hetta på biffarna.

Kommentera