Kycklingschnitzel med potatismos

Ibland behöver det inte vara så omständligt att laga mat, ibland vill även en matbloggare bara få en tallrik god mat i sig till middag. Så tänkte jag när jag utan planer gick in på affären för att handla mat. Ut kom jag med ett paket kycklingschnitzel som jag tänkte servera med potatismos.

Potatismos som jag naturligtvis gör själv hemma – jag gillar inte ens pulvermos, och det är så enkelt att göra eget mos som faktiskt innehåller potatis, så valet är enkelt. Så här blev vår middag igår, då jag och Daniel skulle äta:

1/2 paket färdiga kycklingschnitzel – Dafgårds
5 potatisar
En klick smör
Lite mjölk eller grädde
salt och peppar

Börja med potatisarna, skala och dela i mindre bitar. Låt koka tills de är mjuka och häll av vattnet. Här kan du också lägga din kycklingschnitzel i stekpannan, medelvärme.

Ta fram en elvisp och sätt i kastrullen med potatis, börja vispa. Fyll på med både smör (som smälter av potatisen) och en skvätt mjölk. Vispa en kort stund, vispar du för länge så blir det som klister. Smaksätt med salt och peppar.

Jag komponerade ihop en enkel sås, bestående av:
Creme fraiche
Mango chutney
Lite hackad rödlök
Svartpeppar

Mät upp creme fraiche i en skål och ta en sked mango chutney, smaka av och ta ev mera mango chutney. Fyll på med hackad rödlök och svartpeppar. Rör om och servera!

Jag valde också att servera med en bit lime, kapris samt majs och tomater. Enkelt och gott!

Kycklingschnitzel

Visste du det här om schnitzel?

Schnitzel är en typisk centraleuropeisk maträtt. Den består av en mörad skiva kött, oftast skinka, men också kalvkött (så kallad Wienerschnitzel), kyckling eller kalkon. Köttet är panerat i ströbröd och stekt eller friterat, i vanligtvis ister eller olja. Det finns också ett flertal varianter med olika fyllningar, till exempel skinka, ost, bacon, ädelost eller korv.

Källa: Wikipedia

Kommentera