Avokadohummus

-

Avokado är gott. Hummus är gott. Alltså borde det bli gott att blanda? Här är min avokadohummus och den kommer jag att göra igen! Mums! Hummus är helt vegansk, så det går att bjuda vem som helst på den här goda röran med gott samvete. Jag har gjort en neutral hummus tidigare, men här kommer min avokadohummus. Så här gjorde jag:

1 konservburk färdigkokade kikärtor
1 avokado
1 stor vitlöksklyfta
Saft från en halv citron
1-2 msk tahini sesampasta
Salt, peppar och lite socker
Spiskummin
Chilikrydda
Olivolja
Ev vatten

Börja med att mixa kikärtorna. Ner med en avokado, helst i mindre bitar så är det lättare att mixa. Vitlök i mindre bitar, tahini, citronsaft och lite olivolja. Mixa ordentligt, så din hummus blir helt slät (eller om man gillar den med bitar i?). Späd med mera olivolja om det behövs, men jag tog även i lite vatten. Krydda upp din hummus med spiskummin, chilikrydda, lite socker samt salt & peppar. Servera som en dipsås till nachos, som en röra till helgmiddagen eller som tillbehör till nästa tacokväll. Supergod vilket som.

Avokadohummus

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera