Kolakakor med lakritsdaim

-

Kolakakor är en väldigt god kaka som man kan smaksätta på flera sätt. Jag har tidigare smaksatt mina med bland annat daim och citron, ni kan hitta alla olika varianter här. Häromdagen då jag hittade nya smaken från Daim, så ville jag prova att baka kolakakor med lakritsdaim. Gissa om de blev goda?

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ msk lakritspulver
1 dubbeldaim med lakritssmak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka daimen. Blanda ner den hackade daimen. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Kolakakor med lakritsdaim

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar