Om mig

Här kommer lite info om mig:

Här på Mariasmat.nu så samlar jag mina recept kring matlagning och bakning. Jag testar gärna nya produkter och nya smaksättningar, men är samtidigt mån om att ta hand om det gamla. Jag är uppväxt med en mamma som var hemmafru och som lagade precis all mat från grunden när jag var liten. Många rätter tyckte jag inte om då, men idag känns de otroligt genomtänkta och beprövade. De är helt enkelt för bra för att glömmas bort.

Jag har en förkärlek till snabb mat, men som ändå är gjord från grunden. Det är inte svårt, eller tar lång tid, att sno ihop en bra vardagsmiddag till hela familjen. Det går ännu fortare om det är bra råvaror, för då kan de spela större roll i hela måltiden. Jag är också mån om att ta vara på all mat jag köper hem, och försöker så långt det är möjligt att inte kasta mat. Det är förstörelse både för min plånbok och för jordens resurser.

Det blir mer och mer vegetarisk mat, även om jag inte är vegetarian. Jag gillar en god köttbit, men jag tycker att merparten av alla måltider måste innehålla huvuddelen grönt. För vår egen hälsa och för att jorden ska räcka till för oss alla.

Förutom matrecept, så bloggar jag också om mitt liv i övrigt. Jag reser en hel del, så det blir en del reseinlägg mellan varven.

Annars så älskar jag livet! Jag spenderar gärna tid utomhus i naturen, oavsett om jag spelar golf, går en vandring, topptur med skidor, plockar bär eller rensar ogräs i trädgården. Jag har också ett stort behov av att träna. Att få ta ut sig på träningen och sen komma hem och fylla på med god mat – det är en viktig del av livet!