Snabba och goda middagsrätter kan man väl inte ha för många av, eller hur? Eller middagsrätter som man kan förbereda dagen innan och när man hastat hem så är det bara att slänga in formen i ugnen och koka ris. Middag på endast 20 min – perfekt! Den här smidiga grönpepparkycklingen är precis så. Förbered dagen innan (eller på förmiddagen ifall det behövs en god middag till kvällen) och låt formen stå i ugnen medans riset kokar. Så smidigt!
1 grillad kyckling i bitar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar
Svartpeppar
Ev rosmarin
Att servera till:
Kokt ris, bulgur eller annat som du gillar
En god sallad
Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform.
Mät upp och häll ner grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar i en kastrull och låt koka ihop ett par minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och toppa med svartpeppar samt rosmarin. Härifrån kan du låta formen stå till sig, räcker med ett par timmar, men helst dagen innan.
När det närmar sig servering, så sätt igång en kastrull med ris, bulgur eller havreris. Sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt och riset hinner koka klart.

Servera med en god grönsallad och njut av den här smidiga grönpepparkycklingen – tacka mig sen!
Och du – skulle det bli några rester kvar – så funkar de alldeles utmärkt i matlådan.
