Rekord

-

Vad gillar ni rekord av olika slag? Jag har en väldigt reseintresserad sambo i Daniel och vi för en lista sedan några år och räknar våra länder vi besöker. Ifall man besökt ett land eller inte, är en långdragen diskussion där vi inte riktigt är sams och det råder också delade meningar bland våra kompisar. Delar av den diskussionen kan du följa på Daniels sida, där han skrivit ett inlägg om just detta. Kanske skriver jag ihop min lista och skriver vad jag har för åsikt, men det får i så fall bli ett eget inlägg.

Det man också kan räkna, om man har tävlingshorn i pannan, är rekord av olika slag. Jag har horn och jag gillar att tävla. Gärna om fåniga vardagliga saker, som gör det vardagliga livet lite roligare. Allt ifrån vem som skalar potatis snabbast, viker mest tvätt av en stor tvätthög till listan ni ser här nedanför.

Här är några rekord från vår resa till San Francisco:

 • Längst västerut
 • Längsta flygresan
 • Första helikopterflyget
 • Första gången jag körde på sexfilig motorväg
 • Höjdrekord till fots med Glacier Point 2199m
 • Första flighten med A380 och då klämde jag övervåningen direkt
 • Längsta vandringen 27km

Nu när vi reste till Dubai så blev det andra rekord:

 • Första gången till Asien
 • Längst österut
 • Värmerekord 40 grader
 • Höjdrekord världens högsta byggnad, Burj Khalifa
 • Snabbaste förarlösa tunnelbana
 • Snabbaste hissen (10m/s)

Gillar ni rekord? Skriver ni upp olika saker, eller kanske bara lägger till dem i minnesbanken, att plocka fram och diskutera med vänner vid ett passande tillfälle? Kommentera gärna, då rekord och mål är roliga diskussioner. Nedan en bild från våning 125 i Burj Khalifa – världens högsta byggnad.

Rekord

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

 1. Ja, men det är väl klart att man räknar rekord? Allt från länder till höjdmeter, från snabbaste bilfärd till längsta flygresa. Just Burj Khalifa blir ju svårslaget, om man nu inte ger sig på att åka ännu högre upp i huset. :)

  • Det kanske är vi tävlingsmänniskor som räknar? Jag är mest nyfiken hur andra gör och ifall man räknar något annat istället?

Lämna ett svar