Äggnudlar med marinerad tofu och spenat

Igår svängde jag ihop ett gott fat med äggnudlar med marinerad tofu och spenat. Det kan vid en första anblick se ut att vara mycket ingredienser, men de flesta har vi oftast redan hemma. Receptet är från köket och Siri Barje som bara jobbar med vegetarisk och vegansk mat.

1 förp fast tofu, marinerad eller naturell
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk rökt paprikapulver (alternativt vanligt paprikapulver och några droppar liquid smoke)
4 port äggnudlar
0,5 dl japansk soja
2 msk fisksås
1 tsk vinäger
1 msk strösocker
150 g färsk spenat
rapsolja, till stekning
1 kruka färsk koriander
1 dl salta jordnötter, hackade

Äggnudlar med marinerad tofu och spenat

Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök mjuka i olja i en stor stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Riv tofun på den grova rivjärnssidan alternativt smula sönder den. Stek den gyllene i olja i pannan.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Tillsätt paprikapulver och lökblandningen i tofufräset. Blanda runt. Häll därefter i soja, fisksås, socker och en skvätt vatten. Låt koka ihop ca 30 sekunder. Tillsätt spenaten och blanda runt, stek 1 minut. Rör ner de kokta nudlarna och blanda runt.

Servera med jordnötter och koriander.

Äggnudlar med marinerad tofu och spenat

Kommentera