Varför är det så fult?

-

Ibland blir jag bara så jävla less på folk, senast häromdagen. Jag hade skrivit om proteinvåfflor i min blogg och vill såklart sprida mitt inlägg. Dels få folk att upptäcka nya goda smaker men också för att dra läsare till min blogg. Varför är det så fult?

Maria bekymrad

Denna gång valde jag att bland annat dela inlägget i en vego-grupp på FB och jag fick kommentarer direkt. ”Varför delar du recept med lax i en vego-grupp?” En annan läsare svarar ”Jo hon vill bara göra reklam för sin blogg och locka läsare”.

SÅKLART vill jag göra reklam för min blogg och locka läsare men återigen – jag vill också sprida goda recept till fler människor. Och tänk om det finns fler personer än mig i denna vego-grupp som inte är vegan eller vegetarianer? Som är med i gruppen för att få inspiration och successivt gå över till mera växtbaserad kost. Varför är det så fult att göra reklam för mitt jobb som jag obetalt lägger ner varje dag?

Varför finns det människor som inte riktigt tål att det går bra för andra? Det är väldigt få personer som halkat på det berömda bananskalet, utan de flesta personer har jobbat stenhårt för att lyckas. Varför behöver man då kommentera surt i ett enkelt FB-inlägg? Mår sådana människor bättre av att trycka ner andra? Eller vad är grejen?

Jag lägger in en träffande bild jag hittat (minns inte var) som är en seriestrip som ger en enkel instruktion. Om du inte riktigt gillar inlägget – scrolla vidare!

Scrolla vidare

Det pågår många diskussioner om våra ungdomar som idag mår väldigt dåligt. Mycket kopplas till sociala medier och att det är så lätt att sitta bakom sin skärm/telefon och tycka en massa saker – de slipper se varandra i ögonen när de postar dryga kommentarer.

Men vilka har ungdomarna lärt sig av? Jo, de vuxna som finns runt omkring dem. Som gör likadant. Som också sitter bakom sin skärm eller telefon och lägger dryga kommentarer. Utan att ha ett uns insikt i hur mycket den personen jobbat för att befinna sig just där – eller ett uns insikt i hur dåliga kommentarer tas emot.

Kan vi bara skärpa oss? I den sociala världen och i den riktiga världen. Var snälla mot varandra och du ska se att du får mera snällhet tillbaka!

Tack och hej!

Jag är hellre en glad Maria
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Jag har fått många tråkiga negativa kommentarer framför allt under pandemin. Jag försöker tänka att det beror på att folk mår dåligt och väljer att ta ut det på andra. Kanske skäms de sen när de mår lite bättre?
    Man får försöka att inte ta åt sig, men det är verkligen lättare sagt än gjort.

    • Jag tänker också att det drabbar alla oss bloggare mer eller mindre och att det kanske beror mest på avundsjuka. Jag tar inte åt mig och tänker ändra mitt beteende men jag kände att jag ville göra en markering och kanske sända en tankeväckare till dessa människor. Ha en bra dag! :)

Lämna ett svar