Risnudlar med teriyakikyckling

-

Som lördagsmiddag snodde jag ihop ett stort snabbt fat. Risnudlar med teriyakikyckling är både enkelt, få ingredienser och gott framför allt! Receptet hittade jag i en Facebookgrupp som heter Matlagning och en tjej som heter Fanny Hammar. Jag valde dock att göra min rätt med kycklingfärs stället.

Risnudlar för fyra personer
Naturell olja
2 msk sesamolja
1/2 liten purjolök, skivad
3 vitlöksklyftor, hackade
Sriracha
2 tsk riven färsk ingefära
500 g kycklingfärs (eller vegofärs för en vegetarisk middag)
1 flaska teryakisås
0,5-1 zucchini i bitar
2-3 nävar färsk spenat

Till servering:
1-2 salladslökar, skivade
Jordnötter
Lime
Soja

Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen. Stek lökar, ingefära och sriracha i oljorna. När löken mjuknat och börjat få färg, tillsätt färsen och stek tills den får färg och är genomstekt.

Risnudlar med teriyakikyckling

Häll i teriyakisåsen och skölj ur det sista ur flaskan med en skvätt vatten som du sen häller ner i stekpannan. Tillsätt zucchini och låt koka ihop 3-4 minuter. Vänd ner nudlarna tillsammans med färsk spenat och låt de bli genomvarma.

Risnudlar med teriyakikyckling

Ta fram ett snyggt stort fat och häll upp hela stekpannan. Toppa med skivad salladslök och jordnötter. Ringla gärna över lite mera sriracha och soja samt lägg någon limeklyfta på varje tallrik.

Risnudlar med teriyakikyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera