Grillostbiffar med klyftpotatis och bearnaisesås

-

Meatfree Monday och en laddning grillostbiffar med klyftpotatis och bearnaisesås. Grillost är som de flesta av er vet, den svenska varianten av Cyperns Halloumi. För ett par år sedan så hade jag valt att kalla denna maträtt vid namn halloumibiffar, men då jag dels läst om hur mycket antibiotika (överlägset mest i hela Europa) som Cypern använder, dels vill gynna svenska bönder, så köper jag bara svensk grillost. Halloumi och grillost är i princip samma sak, men då namnet Halloumi är skyddat så fick Sverige välja ett annat namn på sin likvärdiga ost.

Klyftpotatis

7-8 potatisar
Rapsolja
Salt

Sätt ugnen på 200 grader och skär dina potatisar i klyftor. Lägg ner i en smord ugnsform och ringla även lite olja på toppen. Salta potatisen och sätt in i ugnen ca 30 min.

För ca 10 grillostbiffar

1 zucchini
1 grillost 200 g
5 cm purjolök
2-3 färska champinjoner
1 dl ströbröd
2 ägg
2 msk BBQ-sås
1 tsk chiliflakes (valfritt om ni gillar lite hetta)
Svartpeppar

Att servera till:
Bearnaisesås
Valfri sallad, själv tog jag bara några cocktailtomater som fick ligga i ugnen på eftervärme

Riv zucchini och grillost på det grova rivjärnet, lägg i en bunke. Fyll på med skivad purjolök och hackade champinjoner. Knäck ner äggen och strö över ströbrödet. Blanda om och låt stå 15-20 min för att ströbrödet ska hinna svälla. Smaksätt med BBQ-sås, chiliflakes och peppar.

Ta fram en stekpanna och ta i lite rapsolja. Ta en sked grillostsmet och lägg i stekpannan. Platta till och runda till, så de blir snygga biffar.

Grillostbiffar med klyftpotatis och bearnaisesås

Servera dina grillostbiffar med klyftpotatis och bearnaisesås (eller valfri annan sås som du gillar) och gärna några fräscha grönsaker på sidan. Smaklig måltid!

Grillostbiffar med klyftpotatis och bearnaisesås
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar