Banankaka med polkagris

-

Alltså banankaka, det kan vara en av mina favoriter när det kommer till hembakat fikabröd, det är så gott! Tidigare har jag gjort flera olika varianter av banankaka med choklad i men den här gången ville jag prova bara en banankaka med polkagris.

Jag har nämligen ett par stänger polkagris hemma sedan länge och är inte jätteförtjust i polkagris precis som de är. Så för att göra av med polkagrisstängerna och samtidigt få något gott till kaffet, så bakade jag en banankaka med polkagris.

Jag utgick ifrån mitt vanliga recept, så har du ingen polkagris hemma eller att du helt enkelt gillar choklad bättre, så är det bara att byta ut sista raden.

150 g mjukt smör
2 dl socker
1 dl florsocker
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
Ca 60 g polkagris

Börja med att ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukt. Alternativt mät upp rätt mängd smör och hyvla det med osthyveln. Låt ligga luftigt i bunken medan du mosar bananerna och mortlar polkagrisen. Sätt ugnen på 200 grader och smöra en form med smör och vetekli (eller ströbröd).

Hyvlat smör

Vispa samman smör, socker och florsocker, alternativt mosa ihop med en gaffel. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna med polkagriskrosset. Häll ner de torra ingredienserna i bananssmeten och sen över i sockerkaksformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min men gör ett stickprov för att se så kakan är genomgräddad.

Lägg en upp och nervänd tallrik som lock och vänd sedan hela kakan. Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker över din banankaka med polkagris precis vid servering.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

After Eight-glass

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar