Lördagsfavoriten Grönpepparkyckling

-

Är ni sugna på en ny lördagsfavorit? Att laga på lördagarna med jämna mellanrum, och alla ropar Hurra när du berättar din middagsplan. Då kan du fortsätta läsa: Då vi är i Viste, i vår fritidslägenhet i Funäsdalen, så har jag inte samma utbud i skafferiet som jag har hemma. Såklart. Men jag har ju ändå en stark önskan om att äta gott. Såklart. Så vad lagar man då utan för mycket ansträngning och extrainköp i butiken. Jo, lördagsfavoriten Grönpepparkyckling. Såklart.

Alltså, det här är så gott! Har ni inte testat, så gör det! Det kanske inte klaffar in på bjudmiddag direkt – men en riktigt bra familjemiddag på lördagen. Förutom att det är otroligt gott, så är det också galet smidigt att man kan förbereda långt i förväg.

1 grillad kyckling i bitar
Ev 1 paprika i bitar, alternativt majs eller annan grönsak som funkar i ugnen

1 liten rödlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar
Svartpeppar
Ev rosmarin

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Skär en paprika i mindre bitar och lägg dem bland kycklingen.

Hacka löken och låt fräsa någon minut. Häll sedan ner grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar och låt koka ihop ett par minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och toppa med svartpeppar samt rosmarin. Härifrån kan du låta formen stå till sig, ett par timmar, men funkar också med dagen innan.

När det närmar sig servering, så sätt igång en kastrull med ris, bulgur eller havreris. Sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt och havreriset hinner koka klart.

Servera nya lördagsfavoriten grönpepparkyckling med havreris och en god sallad.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar