Tännforsen, Sveriges största vattenfall

-

Igår så slutade vi jobbet och kände verkligen inte för att sitta inomhus resten av kvällen, det är nog frustrerande att jobba inomhus hela dagarna – nu när det är så fint väder. Vi klurade lite och bestämde oss sedan för en utflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall som ligger strax bortanför Åre. Sisådär 12-13 mil från Östersund men med varsin thaibox i bagaget så valde vi att göra en utflykt.

Och om det var värt det! Superhärligt väder och MASSOR med vatten. Tännforsen är Sveriges största vattenfall och nu när det är vårflod så är det verkligen jättemycket vatten som kastar sig utför stupet. De små vattendropparna trycks uppåt till ett moln ovanför fallet och det låter öronbedövande. Men otroligt häftigt!

För att komma till Tännforsen kör du förbi både Åre och Duved, svänger av höger mot Åre golfbana och Skalstugevägen. Efter ett par km så kommer skyltningen mot Tännforsen. Här kommer du fram till en betalparkering där det kostar 40kr/h. Det finns också en servering som är öppen dagtid.

Ta den breda stigen och endast några hundra meter bort hittar du fallet. Här finns det bänkar att sitta på och även flera utkiksplatser. Även en bro som sträcker sig ut en liten bit över fallet.

Hitta hit: Tännforsen – Sveriges största vattenfall

Om du ändå är i krokarna och vill se fler vattenfall, så är det ganska nära till Handölsforsen – här kan du gå på en hängbro ganska nära det forsande vattnet.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar