En jättegod gryta med grillost och Garam Masala

-

Jag måste erkänna att bojkotten av matjättarna vecka 12 gav mig lite mersmak. Att inte gå förbi affären i princip varje dag gav mig mera tid till att göra annat. Förutom det så har jag faktiskt jobbat på det som fanns i frysen och det kan vara så att jag fått loss lite plats i både frys och skafferi. En av alla rätter jag lagat av det jag ändå hade hemma är en jättegod gryta med grillost och Garam Masala. Serverad med ris denna gång men det funkar lika bra att servera med naanbröd.

1 svensk grillostbit
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 förp kikärtor
Garam Masala-kryddblandning (finns färdig på burk i vanliga kryddhyllan)
1 dl vatten
2 dl grädde
Spenat, denna gång från frysen

Kokt ris
Ev någon extra sallad, jag skar upp en paprika som jag hade över

Sätt igång en kastrull för att koka ris. Stek sedan grillost i mindre munsbitar så du får en stekt yta på sidorna. Lägg i en hackad lök och låt fräsa med. Häll på kikärtor, hackad vitlök och Garam Masalakryddan och låt fräsa ytterligare någon minut.

Fyll på med vatten och grädde och låt puttra några minuter. Lägg ner spenat i stekpannan och låt puttra tills riset är klart.

Servera en jättegod gryta med grillost och Garam Masala. Jag har spånat in rätt hårt på knäckebröd senaste tiden – och det passar jättebra till! Smör och ost ovanpå mackan så får du den knapriga texturen som kanske saknas i rätten.

Gryta med grillost och Garam Masala
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar