Kladdkakemuffins med kanelbullesmak

-

Snart är det kanelbullens dag (på lördag den 4:e oktober varje år) och då ska vi väl äta kanelbullar i någon form. Själv älskar jag både kanelbullar och kardemummabullar men jag orkar sällan baka. Det är dessutom fullt i frysen typ jämt, så bakade bullar får inte plats där. Så varianter är det som oftast gäller här hemma, denna gång kladdkakemuffins med kanelbullesmak.

200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk nymortlad kardemumma
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Kanelrippel:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Topping:
3 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet. Klicka upp smeten i muffinsformar (enklast ifall ni har en muffinsplåt som hjälper till att hålla formen, men inget måste).

Smält smöret till kanelrippeln i en kastrull. Blanda sedan ner socker och kanel och vispa om så det blandas. Ringla eller klicka ut av kanelrippeln ovanpå kladdkakemuffinsarna och avsluta med lite pärlsocker. Sätt in i ugnen i ca 17-18 min.

Ta ut och låt svalna och njuts sedan av kladdkakemuffins med kanelbullesmak. Till kaffet eller till ett glas mjölk, båda delarna kommer att fungera ypperligt!

Kladdkakemuffins med kanelbullesmak

Andra kladdkakemuffins?

Om ni gillar tanken på goda bakverk som är portionsstorlek så måste jag få tipsa om mina andra kladdkakemuffins – ni hittar mitt arkiv här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

En riktig höstsoppa

Omelett med rispapper

Populära kategorier

Lämna ett svar