Odla ärtskott

Det är ju så fräscht, snyggt och gott att ha skott eller groddar att lägga på sin mat, men de är ärligt talat ganska...

Odla ärtskott

Det är ju så fräscht, snyggt och gott att ha skott eller groddar att lägga på sin mat, men de är ärligt talat ganska dyra att köpa - iaf om en vill ha fräscha...

Carnitas – tacos från Mexico

Nu ska ni få ett recept på Carnitas - tacos från Mexico. Inte med den vanliga snabbstekta köttfärsen (alternativt soyafärs som jag nästan alltid använder) och den färdiga kryddmixen (alternativt egen kryddmix) utan med...

Mars 2021

Mars 2021 har passerat för några dagar sedan och dags för en blick i backspegeln. Vad hände under mars egentligen? Mars månads bästa inlägg gick i miljö och ekonomins tecken, då det var mitt inlägg...

Klassisk ärtsoppa

Nu när påsken är över så är det så gott att återgå till mera vanlig klassisk mat. Som en klassisk ärtsoppa tex. En soppa jag inte kommit mig för att koka själv förut, men...

Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås var som sagt en nykomling på vårt påskbord och den gillades av alla som åt, så den kommer att återvända. Det är väldigt enkelt att laga inkokt lax men det...

Skarpsås till inkokt lax

Ett nytt recept fick göra premiär på påskbordet i helgen. Inkokt lax med skarpsås. Laxreceptet kommer imorgon men här är en god skarpsås till inkokt lax. Med majonnäs, hackat ägg och dill. Bland annat. Såsen...

Klassisk gravad lax

Gravad lax är ju så gott på alla högtidsbord och något jag gärna äter! Jag försöker prova lite olika smaker men så slog det mig att jag aldrig provat göra klassisk gravad lax. Själva...

Hembakta bagels

Ni vet de där bröden i alla (amerikanska) filmer? Runda bagels med god fyllning, så matiga så det räcker som lunch? Jag gjorde en laddning hembakta bagels igår och fick tummen upp av mina...