Kolacookies

-

Min dotter Saga gjorde hemmagjord glass förra veckan (kommer i ett eget inlägg) och då blev det en halv burk karamelliserad mjölk kvar i kylen. Det vore ju väldigt synd om den blev förstörd, så jag gick in hos duktiga Ulrika på Fikastunder.se.
Där letade jag på just karamelliserad mjölk, och fick några förslag. Ett av hennes förslag var choklad och kolacookie vilket jag gärna ville prova.
Mums säger jag bara! :)

100g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2½ msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk vanligt bakpulver)
1 tsk vaniljsocker

1/4 burk karamelliserad mjölk
———————
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och sirap mjukt och smidigt. Blanda i kakao, vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och tryck ihop till en deg.
Dela i 12 bitar och rulla till 12 bollar som du lägger på en plåt. Tryck en grop i bollarna och lägg ner lite kola. In i ugnen i ca 15 min. Flyter de in i varandra, så dela isär dem medans de är varma.

 

 

Direkt urplockade från ugnen. De får bara svalna lite, sen blir det en provsmakning!

 

Kolacookies

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar