Pasta med salamiröra

-

Vi hade lite salami och ricottaost kvar sedan helgen, då vi gjorde hemmagjord pizza, så jag blev sugen på pasta med salamiröra. Inspirerad av Matplatsens smala pasta, som jag har gjort enligt hennes recept massor av gånger, men idag gjorde jag min egen variant till drygt två personer.

1 förpackning färsk pasta (godast med färsk, men funkar också med vanlig)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
150g salami
olivolja
pinjenötter
spenat
1 tomat i bitar
ricottaost
salt och peppar

Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Fräs lök och vitlök i lite mera olja än annars, och tillsätt sedan strimlad salami. Fyll på pannan med pinjenötter, en tomat i mindre bitar och spenat.

Salamipasta

Strax innan pastan är klar, så vänd ner två-tre msk ricottaost och blanda runt.
Smaka av och tillsätt salt och peppar.

Salamipasta
Bilder från en annan middag, då jag inte hade varken spenat eller röda tomater hemma.
Salamipasta

Lägg upp pastan på ett fat och häll salamiröran snyggt ovanpå. Servera din pasta med salamiröra tillsammans med sallad och avsluta med parmesan på toppen. Mums!

Salamipasta
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar