Vi hade lite salami och ricottaost kvar sedan helgen, då vi gjorde hemmagjord pizza, så jag blev sugen på pasta med salamiröra. Inspirerad av Matplatsens smala pasta, som jag har gjort enligt hennes recept massor av gånger, men idag gjorde jag min egen variant till drygt två personer.
1 förpackning färsk pasta (godast med färsk, men funkar också med vanlig)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
150g salami
olivolja
pinjenötter
spenat
1 tomat i bitar
ricottaost
salt och peppar
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Fräs lök och vitlök i lite mera olja än annars, och tillsätt sedan strimlad salami. Fyll på pannan med pinjenötter, en tomat i mindre bitar och spenat.
Strax innan pastan är klar, så vänd ner två-tre msk ricottaost och blanda runt.
Smaka av och tillsätt salt och peppar.
Lägg upp pastan på ett fat och häll salamiröran snyggt ovanpå. Servera din pasta med salamiröra tillsammans med sallad och avsluta med parmesan på toppen. Mums!
Den där smala pastan alltså, supergod!