Daimsnittar

-

Kolakakor eller kolasnittar. Klassiska och supergoda. Ulrika på fikastunder.se har utforskat ämnet kolakakor och gjort väldigt många olika varianter. Daimsnittar är en av varianterna och de gjorde jag för första gången förra sommaren. Sålde in dem rejält till min kompis Mari, då jag gjorde dem hemma i hennes kök också. Så här:

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 st ”enkel” Daim

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka Daimen. Blanda ner även den hackade Daimen. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Daimsnittar

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Daimsnittar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar