Jordgubbssmörgås som tilltugg

-

Läste om bloggutmaningen Månadens gröna i början av maj, där ett antal bloggare gått ihop och utmanar sig själva och andra på vegetarisk mat med en månads-speciell grönsak. De startade i maj, där Vegokäk och Annie Månsson började utmaningen med rabarber. Det sammanfattades med receptsamlingen för rabarber här, är jag också bidrar med min variant av jordgubbssylt.

Juni månad och Lovisa valde jordgubbar som månadens utmaning. Jag hann inte själv göra något bidrag, men jag läste hennes sammanfattning och hittade Nellies bidrag på jordgubbar med svartpeppar. Det lät ju helt galet att blanda dessa två smaker, så jag åkte hem och provade. Här kommer min variant av jordgubbssmörgås, för två personer:

2 polarbröd
1 avokado
Brieost
jordgubbar
svartpeppar

Dela avokadon i två delar och ta ur ena halvan till ena smörgåsen. Skär i skivor eller mosa – smaken blir den samma. Lägg på några tunna skivor och dela ca 3 jordgubbar i skivor och sprid ut ovanpå avokadon. Pudra svartpeppar överst.

Jordgubbssmörgås

Betyg? Oväntat gott och jag håller med om att svartpepparsmaken försvinner och framhäver jordgubbarna. Att sedan avokado och jordgubbar passar så bra ihop – det har jag lärt mig nu.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar