Utökad Västerbottenspaj

-

Jag tycker att Västerbottensostpaj är supergott, och hade kvar lite riven Västerbottensost sedan midsommar. Jag hade också kvar en blomkål, en zucchini och keso. Perfekt att blanda ihop det i en paj! Paj är ju så bra, då man kan slänga i det man har hemma/det som nästan blivit för gammalt (det får såklart inte vara för gammalt, då blir slutresultatet inte gott). Så här gjorde jag den här gången och kallar det för en utökad Västerbottenspaj:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
1 kvist färsk rosmarin hackad i småbitar

Ta fram smöret en stund innan och sätt ugnen på 200 grader. När smöret mjuknat lite, så blanda i mjöl och finhackad rosmarin till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in den i ugnen i 10 min. Under tiden hinner du fixa med fyllningen:

1 liten blomkål i mindre bitar
1 liten zucchini skuren i halvmånar
2 dl riven västerbottensost
2 ägg
1 dl grädde
1 dl keso
vitpeppar

Västerbotten utökad

Skär blomkålen i mindre bitar och gör ett snabbt uppkok. Dela zucchinin på längden och gör sedan halvmånar 0,5 cm breda. I en bunke, vispa ihop äggen och grädden samt krydda. Fyll på med keso. När pajskalet kommit ut efter 10 minuter, så arrangera först blomkålen och sen zucchinin där den får plats. Häll sedan äggsmeten över och ställ in i ugnen. Ca 20 min senare är den klar.

Utökad Västerbottenspaj

Betyg? Supergod eftersom den innehåller västerbottensost, men ganska snäll i smaken. Passar nog ypperligt på ett större bord, där det finns kött i någon form och/eller olika såser.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar