Dubbelpanerad torsk

Fisk till middagen var det dags för. Jag tar ofta fram något från frysen på morgonen och lägger in i kylen. Det brukar hinna tina under dagen och lagom att tillagas till middag. Ett torskblock fick bli dagens utmaning. Dubbelpanerad torsk var det som kändes mest intressant, så det fick det bli.

Ca 6-7 potatisar
Ett torskblock
En tallrik med lite vetemjöl, salt och peppar
En tallrik med ett uppvispat ägg
En tallrik med ströbröd

Börja med att ställa en kastrull med potatis att koka. Dela fisken i mindre bitar, jag skar den rakt över i dryga cm-bitar. Börja med att lägga fisken i vetemjölet, sen i äggtallriken och sist i ströbrödet. Sedan ner i en stekpanna med ganska mycket fett, det blir godare + att fisken har ganska lätt att fastna ifall det blir för torrt i pannan. Snurra och stek fiskbitarna på alla sidor, så fisken blir genomstekt.

Innan servering, blanda ihop en god kall sås (hittade den hos Matplatsen, smakade mycket bättre än vad jag trodde innan men i brist på idéer så provade jag):
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½-1 dl hackad smörgåsgurka
Salt och peppar

Servera potatis, fisk och sås tillsammans med en bit citron och lite dill. Jag har odlat dill i år, så jag behövde bara gå ut i landet och plocka några dillvippor. Den doften alltså. Svår att slå!

Dubbelpanerad torsk

One thought on “Dubbelpanerad torsk

Kommentera