Dubbelpanerad torsk

-

Fisk till middagen var det dags för. Jag tar ofta fram något från frysen på morgonen och lägger in i kylen. Det brukar hinna tina under dagen och lagom att tillagas till middag. Ett torskblock fick bli dagens utmaning. Dubbelpanerad torsk var det som kändes mest intressant, så det fick det bli.

Ca 6-7 potatisar
Ett torskblock
En tallrik med lite vetemjöl, salt och peppar
En tallrik med ett uppvispat ägg
En tallrik med ströbröd

Börja med att ställa en kastrull med potatis att koka. Dela fisken i mindre bitar, jag skar den rakt över i dryga cm-bitar. Börja med att lägga fisken i vetemjölet, sen i äggtallriken och sist i ströbrödet. Sedan ner i en stekpanna med ganska mycket fett, det blir godare + att fisken har ganska lätt att fastna ifall det blir för torrt i pannan. Snurra och stek fiskbitarna på alla sidor, så fisken blir genomstekt.

Innan servering, blanda ihop en god kall sås (hittade den hos Matplatsen, smakade mycket bättre än vad jag trodde innan men i brist på idéer så provade jag):
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½-1 dl hackad smörgåsgurka
Salt och peppar

Servera potatis, fisk och sås tillsammans med en bit citron och lite dill. Jag har odlat dill i år, så jag behövde bara gå ut i landet och plocka några dillvippor. Den doften alltså. Svår att slå!

Dubbelpanerad torsk

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar