Pesto

-

Hemmagjord pesto är så enkelt att mixa ihop och så otroligt gott. Har du inte provat, så måste du göra det! Pesto kan man använda till så mycket. Att lägga på sin pizza tex, att blanda i sin pasta, på smördegsplattor mm. Allt som är hemmagjort är enligt min mening godare, men det känns också väldigt bra att man vet vad som är i. Det kanske blir sämre hållbarhet då man själv inte petar i konserveringsmedel och annat, men det är å andra sidan så gott så det är snarare svårt att få det att räcka tillräckligt länge…

Så här gör jag min pesto:

Pesto

Basilikablad, en halv kruka
1 vitlöksklyfta
Pinjenötter
Riven parmesanost
Olivolja
Svartpeppar
Lite socker

Mixa basilika, vitlök och pinjenötter tillsammans med lite olja. När det mesta är mixat, så häll i resten av oljan och även parmesanosten. Smaka av och krydda.

Pesto1

Pesto

Vad kan man då använda sin pesto till? Här har jag några förslag på rätter som jag brukar göra:
Pestokyckling med pasta
Pestoförrätt med sparris
Pestolax med fetaost

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar