Pizza Bianco

-

Hemmagjord pizza där man lägger på precis vad man vill. Det kräver lite jobb och det tar lite tid, men oj vad gott det blir! Ibland gör jag pizza med traditionell tomatbotten, men lika ofta gör jag en Pizza Bianco med vit botten. Så här brukar jag göra:

En pizzadeg är ju en bra start, och jag har fastnat för Leilas variant på Köket.se:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
ca 7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt, olja och vatten. Lös upp jästen innan du fyller på med vetemjöl. Arbeta degen en stund och låt den hellre vara lite lös än för hård. Låt sedan jäsa i minst 30 min (det är ingen panik ifall det tar längre tid, se bara till att degen inte jäser över kanten på bunken). Ta upp degen på ett bakbord och här kan man blanda i mera mjöl, så degen blir lättarbetad. Jag delade degen i fyra delar och frös in två delar för att enklare kunna göra pizza en annan gång. De andra två delarna la jag på varsin plåt. Kavlade med en liten barnkavel på plåten, tills degen blev ganska tunn.

Ovanpå så gjorde jag två varianter:
Ricottaost
Tunna skivor zucchini
Salami
Pesto
Riven ost

Ricottaost
Riven ost
Skivade champinjoner
Salami
Oliver
Ädelost

När pizzorna var klara, så delade jag vardera i sex bitar och vi tog för oss. På de flesta så la vi också en topping i form av ruccolasallad och lite creme fraiche. Mums!

Pizza Bianco

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar