Frozen applepie martini

Så god drink, och en av de drinkar som jag får kalla guldkorn och som jag också blandar till med jämna mellanrum. Den är lika god utan vodka dessutom, så man kan blanda till alkoholfria också får alla ”likadana” glas i handen. När återkommande gäster tom efterfrågar den i förväg, så får den mycket väl godkänt! Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen, men hon hade hittat det hos Elle Mat & Vin. Här kommer blandningen till en drink:

4 cl Äppeljuice
2 cl Sockerlag*
4 cl Vodka
3 cl pressad Citron
Is
Socker och kanel till kanten

Börja med att koka en sockerlag. Låt svalna. Blanda socker och kanel på en assiett. Ta lite citron på glaskanten och snurra i sockerblandningen, så glaset får en snygg kant högst upp. Det här kan man göra långt i förväg, så glasen står redo och bara behöver fyllas på

Blanda sedan alla ingredienser i en shaker, och skaka den kall. Mycket mycket god drink!

  • Sockerlag: 1 dl socker kokas upp med 1 dl vatten så att sockret löser sig.

2 thoughts on “Frozen applepie martini

Kommentera