Frozen applepie martini

-

Så god drink, och en av de drinkar som jag får kalla guldkorn och som jag också blandar till med jämna mellanrum. Den är lika god utan vodka dessutom, så man kan blanda till alkoholfria också får alla ”likadana” glas i handen. När återkommande gäster tom efterfrågar den i förväg, så får den mycket väl godkänt! Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen, men hon hade hittat det hos Elle Mat & Vin. Här kommer blandningen till en drink:

4 cl Äppeljuice
2 cl Sockerlag*
4 cl Vodka
3 cl pressad Citron
Is
Socker och kanel till kanten

Börja med att koka en sockerlag. Låt svalna. Blanda socker och kanel på en assiett. Ta lite citron på glaskanten och snurra i sockerblandningen, så glaset får en snygg kant högst upp. Det här kan man göra långt i förväg, så glasen står redo och bara behöver fyllas på

Blanda sedan alla ingredienser i en shaker, och skaka den kall. Mycket mycket god drink!

  • Sockerlag: 1 dl socker kokas upp med 1 dl vatten så att sockret löser sig.
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar