Jordgubbskladdkaka

-

Åh, det här är en sådan sommarkaka! Jordgubbskladdkaka är så god och så självklar att äta på sommarhalvåret då den känns fräschare och inte lika tung som en vanlig chokladkladdkaka. Prova den, jag kan nästan lova att ni blir frälsta! :) Jag hittade receptet inne hos Matplatsen förra året och hann göra den flera gånger innan sommaren var slut.

125 g smör
2 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
250 g färska jordgubbar
florsocker

Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig. Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa med kokos (går att hoppa över men passar så bra mot jordgubbarna!) Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar i. Grädda kakan i 180 C, 20-30 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par h. Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering.

Busenkel att göra! Gräddningstiden varierar mellan ugnar så håll lite koll, den ska vara kladdig och inte torr.

Jordgubbskladdkaka1

Jordgubbskladdkaka
För oss blev det en kvällsfika tillsammans med tända ljus, därav det dämpade ljuset.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

4 KOMMENTARER

    • Ja, den är riktigt somrigt god! :)
      Brunch på tåg? Jag skulle fixa en pastasallad och ta med. Beroende på vad barnen tycker om, så kan man blanda en pastasallad (pasta, gurka, tomat och majs äter väl alla barn?) i en stor låda och sen kan man ha mindre lådor med valfritt intill. Grillad kyckling (köttbullar eller kassler funkar också)? Oliver? Fetaost? Rädisor? Stekt bacon? Paprika? Någon frukt i mindre bitar? Sen funkar en hamburgerdressing på tub alldeles utmärkt som ”dressing”. Lycka till! :)

        • Om du dessutom tar med papptallrikar och återvunna plastlådor, så kan du slänga allt i första bästa soptunna när ni kommit fram, så slipper du släpa på disk :)

Lämna ett svar