Jag har ätit Ceasarsallad en massa gånger och även läst om Ceasarsallad på en massa olika ställen. Ändå har jag inte kommit mig för att göra det själv. Förrän i fredags. Då jag ville ha en snabbfixad men ändå fredagslyxig middag tillsammans med ett glas vin. Jag gjorde såhär och gissa om jag blev glatt överraskad. Jag kommer att laga Ceasarsallad många gånger till, tro mig! Hemmagjord är, som vanligt, otroligt mycket godare än någon köpevariant.
1 grillad kyckling
Valfri sallad, vi körde romansallad
Cocktailtomater
2 paket bacon
Parmsanost
Peppar
Börja med att rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Dela och knaperstek baconet. Ta sedan en skål och bottna med stora bitar sallad. Lägg på kycklingbitar, tomatkvartar (varje tomat delad i fyra bitar) och bacon. Toppa med parmesan och svartpeppar.
Ceasardressingen – ett måste!
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub
1 vitlöksklyfta i bitar
salt och vitpeppar
Rapsolja
Riven parmesanost
0,5 dl Mjölk
Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp sallad på din tallrik och ringla dressing över. Otroligt gott!
Vi var bara två som skulle äta, så vi halverade receptet.