Romdrink

-

Jag har en tanke om att publicera en drink varje vecka. Dels som en rolig grej, att få tips om något annorlunda men gott att spetsa till fredags- eller lördagskvällen med, men mycket också för min egen del. Jag är rätt dålig på att komma på roliga drinkar och vill bli bättre på det. Så det är min utmaning till mig själv, att utforska området drinkar lite mera. Min sambo muttrade dock häromkvällen när han gick igenom våra kvitton, att jag handlat lite väl mycket på Systembolaget under augusti… Jag har i och för sig kört en 40-års fest i augusti också, så det bidrog till den ovanliga högen med Systembolaget-kvitton. Vi dricker ganska lite alkohol och kan ofta nöja oss med ett glas vin till helgmiddagen. Men tillbaka till min egen utmaning där jag vill utforska och hitta nya roliga drinkar, så satte jag ihop en helt egen romdrink häromkvällen:

4 cl ljus rom
limesaft
1 tsk socker
mynta
Fanta pineapple/lemon
Is

Mät upp rom i ett glas och pressa i limesaft. Ta i socker och mynta och rör om tills sockret har löst sig. Fyll upp glaset med Fanta och is.

Romdrink

Vi tog våra drinkar på en onsdag kväll och körde lillördag tillsammans med en skål ostkrokar (säger ni ostkrokar eller ostbågar förresten? Kommentera gärna och säg vad ni anser är rätt ord för dessa goda tilltugg). Det är underskattat mysigt tycker jag. Att sätta sig två vuxna vid ett matbord och bara ha tiden för varandra. Att hinna prata i lugn och ro, samtidigt som man sippar på något gott. Lyxigt och direkt nödvändigt med bra samtalsmöjligheter. Sätter man sig i soffan så slås TV:n automatiskt på, och man hinner inte prata med varandra.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar