Gotlandslördag

-

Att få fylla 40 år och få fira det med olika händelser under totalt fyra månader, det var väl ett passade sammanträffande? Jag är seriöst supernöjd med hela min höst, då jag blivit firad från tårna ända upp till hårspetsarna. Jag känner mig bortskämd och kommer att minnas allt med ödmjukhet!

I mitten av november så hade vi bokat min sista resa i temat Mariagoes40. Jag hade fått en bunt pengar som kunde räcka till ett fint hotell men med den upptäckarlusta som vi har, så ville vi göra något annat än att bara sova borta. Vi valde att åka till Gotland i november, bo på ett enklare hotell och istället hyra en bil. Passa på att se hela Gotland, när det är blåsigt och bistert samt turistfritt. Denna resan fick också resultatet att Daniel kompletterade sin lista över besökta landskap i Sverige, då han endast hade Gotland kvar. Själv har jag också varit i de flesta, men har Blekinge och Öland kvar. Vi får se när jag kompletterar min lista.

Första dagen blev en Gotlandslördag och då åt vi en god frukost på vårt hotell innan vi satte oss i bilen och styrde kosan norrut. Vi siktade på Fårösund, och färjan över till Fårö. Vi kom fram då färjepersonalen hade sin lunch, så vi fick en timme att fördriva i Fårösund. Då vi var lite fikasugna, så parkerade vi bilen och gick in på Café Maffen och köpte oss en kaffe och varsin kaka. Supergott och ett väldigt charmigt café – rekommenderas!

cafemaffen

Mätta i magarna så satte vi oss i bilen igen och körde på färjan och åkte över till Fårö. Vi tog sikte på norra Fårö och Digerhuvud, för att spana in raukarna. Vi parkerade bilen och svidade om till alla varma kläder vi tagit med oss och satte av på en promenad. Att vinden tog i dagen till ära, känns som en underdrift. Då vi tog av oss handskarna för att fota, så fick man dels hålla i sina handskar för att de inte skulle blåsa bort samt öka tempot i fotandet, så vi kunde ta på handskarna så fort som möjligt igen. Den här bilden (fotad av Daniel) symboliserar väldigt väl hur det var:

Efter raukarna och Digerhuvud, så ville vi också checka av Fårö Fyr och kunna säga att vi varit längst ut på Fårö. Vi bilade dit och kunde parkera väldigt nära, så det var bara en kort promenad. På den här sidan blåste det inte lika mycket utan det var skönare att njuta av naturen, vi passade in att solen var på väg ner, och även att få stå nedanför fyren. Efter vårt besök vid Fårö Fyr så satte vi oss i bilen och siktade tillbaka till Visby och vår kommande middag på Restaurang Bolaget – läs mera om det på länken. En jättetrevlig och god dag på Gotland!

Gotlandslördag

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar