Pepparkakskladdkaka

-

Ja, vi gillar kladdkaka! Det är en enkel och snabb kaka som man kan variera i oändlighet. Alla gillar inte alla smaker, men jag tror att alla gillar någon. Det har nyss varit kladdkakans dag, men här kommer en variant som jag inte hade provat förut, nämligen pepparkakskladdkaka. Den passar dessutom ypperligt nu när det snart är advent:

3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
125 gram smält smör
1 dl valnötter

florsocker

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker lätt, blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vispa ner smöret. Hacka valnötterna grovt och rör ner dem. Häll smeten i en smord form med bakpapper i botten.

pepparkakskladdkaka

Grädda i 175 grader ca 25 min (men håll koll, bättre lite för lös än för hård. Den stelnar efter att man tagit ut den också). Ställ kallt att svalna, jag hade minusgrader ute på balkongen så det behövdes inte så lång stund innan kakan var kall.

Pepparkakskladdkaka

Servera med vispad grädde blandad med rårörda lingon/lingonsylt. Lingonen bryter av fint mot den söta kakan.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar