Restaurang Bolaget Visby

-

Vår lördagsmiddag på Gotland blev förlagd till Restaurang Bolaget Visby. Mitt på torget innanför muren, så väldigt centralt. Vi ringde samma eftermiddag och bokade ett bord. De hade då bara kvar ett högre bord men ändå med stolar. Vi tog det bordet då vi fattat tycke för deras meny. Vi körde bilen tillbaka från Fårö/Fårösund under sena eftermiddagen och tog oss en dusch på hotellet innan vi tog en promenad in till restaurangen.

Väl på plats kl 19, så blev vi visade till vårt bord. Mitt i smeten, men det gjorde inget. Jag tycker att en del av restaurangupplevelsen sitter i att se andra människor och här satt vi väldigt bra. Vi hade full insyn i köket, vi kunde se andra rätter som var på väg in till andra gäster och jag tjuvkikade även på ett par gäster som beställde in ostron. Jag har faktiskt aldrig ätit ostron, mycket för att jag inte riktigt vet hur de ska ätas. Det spelar också in att min vän Mari kallat ostron för en stor salt snorloska… Det gör att jag inte varit så sugen att prova.

Nåväl, vi hittade annat som lät gott och vi beställde förrätt samt varmrätt och det här var vad vi fick (jag har klippt in dryckestipsen under varje, då jag valde förslagen till alla rätter):

Förrätter:
Chèvre chaud: honungsgratinerad getost, torkade oliver, nötter, rosmarin, sallad – en ganska klassisk förrätt, men jag bara älskar chèvreost. Roligt att de lagt till torkade oliver och en blandning fräsch sallad i botten.
Dryckestips: Poderi dal Nespoli, Nespolino, Emilia-Romagna, Italien.

Restaurang Bolaget Visby

Daniel valde Tarte Flambée: smördeg, tryffelfärskost, picklade kantareller, lardo, machésallad.
Väldigt gott båda delarna och vi åt upp precis allt på tallrikarna. De dukade av och vi fick en skön paus innan varmrätten kom på bordet.

Varmrätt:
Cabillaud: bakad torsk, broccoli, chorizo, rostad vitvinssås, dill – detta kan vara den godaste fisk jag någonsin ätit. Supergott verkligen!
Dryckestips: Produttori del Barbaresco, Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien.

restaurang-bolaget1

Daniel valde Agneau: långbakad lammbringa, savoykål, puylinser, bacon, ciderbuljong.
Återigen väldigt gott och vi åt upp precis allting på tallrikarna. Spännande att de använt ganska enkla råvaror men ändå fått sammansättningen att bli så otroligt god.

Vi hade inte beställt någon efterrätt, men med tanke på hur goda både förrätterna och varmrätterna varit samt att det var en väldigt skön stämning inne på restaurangen, så tog vi in menyn igen.

Efterrätt:
Pomme: karamelliserat äpple, mandel, brynt smör, vaniljglass.
Dryckestips: Terreno Vinsanto, Toscana, Italien.

restaurang-bolaget2

Daniel var nöjd och avstod efterrätt men jag var så nöjd att jag valde att ta in en efterrätt och på så sätt runda av middagen. Supergott återigen, och en perfekt blandning av de olika ingredienserna. När vi lite senare promenerade tillbaka till hotellet var jag så mätt, men jag hade inte velat vara utan någon av rätterna. Jag kan varmt rekommendera Bolaget ifall ni ska till Visby och vill äta gott och bli skönt uppassade!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Ja, Bolaget var verkligen riktigt bra! Lammbringan jag tog in var en blandning av mathantverk och kärlek, kan vara så att det var årets bästa måltid för min del! Mums!

Lämna ett svar