Pasta Puttanesca snabbvarianten

-

När man slutar jobbet och ska hem och fixa en middag lite snabbt och enkelt – det ska helst vara något tjejerna tycker om och mitt krav är ändå att det ska vara bra mat – då finns det inte alltid så många varianter. Idag var en sådan dag. Jag tänkte nog att jag skulle vispa ihop pannkakor men det kändes så tråkigt. Istället blev jag sugen på Pasta Puttanesca och började kolla vad vi hade hemma. Jag hittade inte riktigt rätt ingredienser, men tillräckligt bra för att prova. Det blev riktigt bra, så här kommer min Pasta Puttanesca snabbvarianten:

Pasta till fyra personer, idag blev det makaroner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 förp krossade tomater med vitlökssmak
1 tsk sardellcreme
2 tsk tapenade
2 tsk kapris
svartpeppar
riven parmesan (ta bort ifall du vill ha vegansk mat)

Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. När löken blivit genomskinlig, häll på de krossade tomaterna. Fyll på med sardellcreme, tapenade och kapris och smaka av så det blir lagom. Krydda med svartpeppar.

pasta-puttanesca-snabbvariant

Vid servering: Lägg upp pasta på en tallrik och lägg på en valfri mängd tomatsås. Toppa med parmesanost. Så enkelt och så gott! Betyg från tjejerna var att den ena inte ens ville smaka utan hellre åt makaroner, jordnötter och groddar. Betyg från min dotter som precis bestämt sig för att vara vegetarian, var en 3:a på en femgradig skala. Hon tog dock mera efter att ha smakat och ville även hon ha groddar till. Så det fick nog ändå ett bra betyg och jag kommer att göra det igen.

Pasta Puttanesca snabbvarianten

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar