Ut med julen

-

I helgen har jag städat ut julen och åh så skönt det är. Det är väldigt mysigt att ställa fram allt i slutet av november, att få ställa fram ljus i fönstren och göra hela hemmet mera ombonat och mysigt inför julen. Men det är lika skönt att ta bort allt i januari och istället för ljusstakar i fönstren, släppa in dagsljuset och för varje dag känna att vi går närmare vår och sommar. Jag ställer inte fram jättemycket saker, utan brukar samla julpyntet på ett och samma ställe i vardagsrummet. Men granen är ju ett projekt, både att klä på och klä av (för att inte tala om projektet att slänga ut den och få barr i hela lägenheten). Och sen har jag någon julduk här och något julljus där, så det tar ändå en bra stund att plocka ihop allt och stuva ner det i källaren igen. Men nu är det gjort för den här gången och jag njuter av det mera avskalade hemmet.

Ut julen

Nyår har också passerat och då får jag alltid suget att göra omstart (som alla andra?). Passa på att rensa och kasta saker/skänka till Röda korset eller likn. Göra hemmet mera rent och ha färre saker. Inte bara färre saker framme utan färre saker totalt sett. Titta över vad som finns i skåpen och rensa bort det som inte används. Jag skrev ihop några nyårsmål också, och tänker verkligen försöka efterleva dem. Hur har ni gjort? Lagt några nyårsmål och har ni någon plan för hur de ska kunna uppfyllas? Belöning till er själva ifall målen nås? Kommentera gärna och berätta hur ni tänker kring nyårsmål.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGodaste kycklinggrytan
Nästa artikelSmoothie bowl

Kommentera