Smoothie bowl

-

Matbloggar och instagram svämmar just nu över av olika fräscha mellanmål, typ smoothies och även smoothie bowls. Vi har gjort smoothies lite då och då under hela 2016 och här kommer ett av våra bidrag. Daniel gjorde en smoothie bowl häromdagen, som vi toppade med pepparkaksgranola och åt med sked. Smoothie bowl är helt enkelt en lite tjockare smoothie, som man äter med sked och gärna med någon topping. Superlen och jättegod! Här kommer hans ingredienser, lagom för två personer.

50 g spenat
2 bananer
½ avokado
honung
1 mango
mjölk (eller ta vatten för att få en vegansk smoothie)

Ta fram din mixer och lägg ner de olika ingredienserna i mindre bitar. Mixa några minuter, ju längre desto mera finhackat blir alltihopa. Späd med mjölk (vatten) till lagom konstistens. Häll upp i en skål och toppa med granola. Supergott och fyllt med massor av vitaminer! Då halva jobbet kraxar varje dag, så känns det rätt att boosta sig själv med nyttiga naturliga vitaminer. Mums!

Smoothie bowl

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar