Nyårskvällen i Manchester

-

Efter en bra eftermiddag, då Manchester United vann sin match mot Middlesbrough, så åkte vi tillbaka in till centrum och till vårt hotell. Det gick väldigt smidigt att ta sig från Old Trafford, trots att vi var nästan 75000 personer som skulle därifrån samtidigt. Eloge till Manchester och de gör det möjligt att frakta sig smidigt fram och tillbaka. På hotellet så frågade vi återigen ifall vår väska dykt upp, men inte det. Då fick vi återigen ta de kläder vi hade och fira nyårskvällen i använda kläder.

Vi bytte om, och tog oss till vårt bokade bord på restaurang 1847. En vegetarisk restaurang hade vi valt, då vi vill upptäcka den världen mera. En otroligt fräsch restaurang centralt i Manchester, med lagom mycket folk. Vi valde att ta in en förrätt att dela på: Hummus och pitabröd. Väldigt god hummus och gott på det kolgrillade pitabrödet. Till varmrätt sedan, så valde jag en risotto gjord på korngryn, rostad blomkål och ett picklat ägg. Daniel tog istället friterad halloumiost med bla curry-lemoncurd. Jättegott alltihopa och vi kommer definitivt att utforska vegetariska restauranger mera.

När vi kom ut så var klockan 22, och vi hade ett par timmar att fördriva innan 12-slaget. Vi utforskade staden lite och letade också reda på Albert Square vid Manchester City Counsil, som annonserat om fyrverkerier kl 00. Folk hade börjat samlats och det spelades musik på storbildsTV. Väldigt bra stämning bland mycket folk. Klockan började närma sig 00 och Albert Square var packat med folk. Nerräkning och precis när klockan slog klart, så startade ett supermaffigt fyrverkeri som sköts i takt till musik och höll på i ca 15 min. Det kan vara det häftigaste fyrverkeri jag sett. Det är snyggt när det tajmas i takt till musik och att de kompletterar varandra. Coolt!

Nyårskvällen i Manchester

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nhn8nTh5Ywo]

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar